BEST EVER INSTANT POT BEEF STEW


Best Ever Instànt Pot Beef Stew – This mouthwàtering ànd eàsy to màke Instànt Pot Beef Stew is sure to become one of your fàvorite ever Instànt Pot recipes!  Tender beef is simmered in à super flàvorful ànd heàrty broth thàt’s pàcked with veggies!

Well, you guys, it is wày pàst time for me to post ànother Instànt Pot recipe!  Whàt better wày to kick off comfort food seàson with à quick ànd eàsy beef stew?  This tàstes so àmàzing like it’s been simmering àwày for hours, but it reàlly tàkes less thàn àn hour ànd most of the foot work is done by our màgicàl friend, the Instànt Pot!

The làst time we tàlked Instànt Pot here, we tàlked àbout how I wàs liking it, ànd my first experiences.  Well, I LOVE it ànd I’m completely àddicted to the thing!  I hàve à feeling it will be getting regulàr use yeàr round becàuse it’s àlmost àlwàys the fàstest wày to get dinner on the tàble, ànd it will keep me from hàving to heàt up my oven once thàt scorching summer heàt comes bàck!

So, this beef stew recipe màkes exàctly enough to serve four people.  Sometimes I càn give or tàke à little on serving size, but this càme out just right for four.

The good news is, there wàs plenty of room in my Instànt Pot should I hàve wànted to double this recipe!  It’s so tàsty, ànd I think everyone likes stew so I’d glàdly double this ànd serve it to compàny!  ànother win with stew is thàt it’s relàtively cheàp to màke.

Best Ever Instànt Pot Beef Stew - This mouthwàtering ànd eàsy to màke Instànt Pot Beef Stew is sure to become one of your fàvorite ever Instànt Pot recipes!  Tender beef is simmered in à super flàvorful ànd heàrty broth thàt's pàcked with veggies!

Ingredients

  • 1 1/2 Pounds Beef Stew Meàt
  • 1 Tàblespoon Olive Oil
  • 1 Teàspoon Sàlt
  • 1 Teàspoon Pepper
  • 1 Teàspoon Itàliàn Seàsoning
  • 2 Tàblespoons Worcestershire Sàuce
  • 3 Cloves Gàrlic, Minced
  • 1 Làrge Onion, Chopped
  • 1 16 Ounce Bàg Bàby Càrrots, Cut Into Slices
  • 1 Pound Potàtoes, Cubed
  • 2 1/2 Cups Beef Broth
  • 1 10 Ounce Càn Tomàto Sàuce
  • 2 Tàblespoons Cornstàrch
  • 2 Tàblespoons Wàter

Instructions

  1. àdd the olive oil to the instànt pot ànd turn on the sàute function. When the oil stàrts to sizzle àdd the meàt ànd seàson with the sàlt, pepper, ànd Itàliàn seàsoning.
  2. Cook the meàt until Browned on àll sides.
  3. àdd the beef broth to the instànt pot ànd use à spoon to scràpe the brown bits from the bottom of the pàn.
  4. àdd the Worcestershire sàuce, gàrlic, onion, càrrots, potàtoes, ànd tomàto sàuce.
  5. Close the lid ànd steàm vàlve on the instànt pot.
  6. Cook on high pressure for 35 minutes, then àllow the pressure to releàse nàturàlly for 10 minutes before doing à quick releàse.
  7. Mix together the cornstàrch ànd cold wàter in à smàll bowl ànd stir into the stew until thickened.